Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Profesijná charakteristika

Vysokoškolské štúdium absolvovala na Fakulte humanitných vied UMB v Banskej Bystrici. Po jeho ukončení sa zamestnala na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB v Banskej Bystrici, kde pôsobí od roku 1999.

Akademický titul PhDr. v odbore Politológia získala v roku 2002 , titul PhD. v odbore Teória politiky dosiahla v roku 2006, vedeckú hodnosť docent v rovnakom odbore získala po úspešnom zavŕšení habilitačného konania v roku 2010.

Vo svojej vedeckovýskumnej a pedagogickej činnosti sa dlhodobo orientuje na oblasť komparatívnej politológie, v rámci ktorej sa zameriava na politické systémy nemecky hovoriacich krajín (SRN, Švajčiarsko, Rakúsko), na krajiny stredoeurópskeho priestoru (Česká republika, Maďarsko a Poľsko) a na krajiny Beneluxu a taktiež na problematiku politického extrémizmu a radikalizmu s dôrazom na pravicový extrémizmus, radikalizmus a populizmus. 

Aktívne participuje na publikačnej, projektovej a organizačnej činnosti Katedry politológie. Patrí k úspešným riešiteľkám viacerých vedeckovýskumných projektov. Výsledky svojej vedeckovýskumnej činnosti a skúsenosti z pôsobenia na zahraničných stážach a učiteľských mobilitách  (Spolková republika Nemecko, Slovinsko, Česká republika) aktívne zúročuje vo svojej výskumnej a pedagogickej činnosti a prezentuje na domácich i zahraničných vedeckých konferenciách.

Je členka Vedeckej rady FPVaMV UMB, členka viacerých odborových i subodborových  komisií,  členka Rady garantov habilitačného a vymenúvacieho konania v študijnom odbore politológia FPVaMV. Je členka redakčných rád odborných časopisov, recenzentka domácich  i zahraničných vedeckých a odborných publikácií, členka vedeckých a organizačných výborov domácich a zahraničných vedeckých konferencií. Na Katedre politológie pôsobí ako koordinátorka kreditového štúdia. V minulosti bola dlhoročnou členkou (2007 - 2014), neskôr predsedníčkou Akademického senátu FPVaMV UMB (2008 - 2014) a členkou Akademického senátu Univerzity Mateja Bela (2008 - 2014).