Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Profesijná charakteristika

Vysokoškolské vzdelanie prvého, druhého i tretieho stupňa získala na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici absolvovaním bakalárskeho a magisterského študijného programu politológia a doktorandského študijného programu teória politiky. 

Je odbornou asistentkou na katedre politológie a v rámci pedagogickej, vedecko-výskumnej i publikačnej činnosti sa orientuje predovšetkým na problematiku vybraných teórií demokracie a porovnávacej politológie s dôrazom na politický systém USA, Spojeného kráľovstva V. Británie a S. Írska a Ruskej federácie.

Počas doktorandského štúdia (2009) absolvovala semestrálny pobyt na Fakulte sociálních věd Karlovej univerzity v Prahe. Neskôr sa do prostredia českých univerzít znovu vrátila prostredníctvom učiteľských mobilít. V rokoch 2007 - 2016 sa podieľala na redigovaní časopisu Politické vedy, časopisu pre politológiu, najnovšie dejiny, medzinárodné vzťahy a bezpečnostné štúdiá, ktorý vydáva Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov UMB v Banskej Bystrici. V rokoch 2012 - 2020 bola členkou zamestnaneckej časti Akademického senátu Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB (AS FPVaMV UMB). Počas posledných štyroch rokov pôsobenia v AS FPVaMV UMB (2016 - 2020) vykonávala funkciu predsedníčky AS FPVaMV UMB. V roku 2017 sa stala členkou Akademického senátu Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici (AS UMB). Jej aktivita v AS UMB sa spája, okrem iného, i s pôsobením v ekonomickej a študijnej komisii AS UMB. Na FPVaMV UMB vykonáva od roku 2012 funkciu fakultnej rozvrhárky a v roku 2020 bola vymenovaná do funkcie koordinátorky pre vnútorný systém kvality a akreditáciu na FPVaMV UMB. Je autorkou viacerých odborných príspevkov uverejnených v rôznych odborných časopisoch a zborníkoch. Dodnes sa organizačne podieľa na riešení vzdelávacích a výskumných projektov, príprave rôznych odborných podujatí a zúčastňuje sa na rôznych domácich i zahraničných vedeckých konferenciách a pracovných mobilitách.