Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Profesijná charakteristika

Vyštudoval odbor Medzinárodné vzťahy na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela, kde kolokviálnou skúškou z nemeckého jazyka a obhajobou diplomovej práce na tému „Vplyv medzinárodnej migrácie na bezpečnosť štátov v Európskej únii“ úspešne ukončil štúdium v roku 2019.

Od roku 2017 do roku 2019 pôsobil ako odborný stážista v organizácii Globsec, kde v rámci Defence and Security Programme pracoval vo výskumnom tíme na skúmaní tzv. crime-terror nexus v projekte „From Criminals to Terrorists and Back?“ , ktorý bol zameraný na hľadanie spojitostí medzi kriminálnymi a teroristickými skupinami v členských štátoch Európskej únie. V rámci daného projektu je spoluautorom publikácie „Who Are the European Jihadis?“ zameranej na profiláciu islamských fundamentalistov v Európe.

V súčasnosti sa vo svojej vedecko-výskumnej činnosti zameriava na problematiku sekuritizácie medzinárodnej migrácie z pohľadu cieľových štátov, problematiku integrácie medzinárodných migrantov do väčšinovej spoločnosti a okrajovo na radikalizáciu a extrémizmus.